BYN – BYGGBRANSCHENS YRKESNÄMND

Kundcase: BYN – Byggnadsnämndens yrkesnämnd

Effektiv administration för utfärdande av yrkesbevis 

BYN – Byggbranschens yrkesnämnd arbetar för att det inom byggbranschen ska finnas välutbildade och kompetenta yrkesarbetare, som kan utvecklas och anta framtidens utmaningar. Genom att vara tydliga med branschens krav och samverka med gymnasieskolor, vuxenutbildare och företag verkar BYN för en bred och allmänbildande grundutbildning som i kombination med färdigutbildning i företag ger blivande yrkesarbetare de kunskaper och färdigheter som krävs i branschen.

BYN valde IbisSoft för att kvalitetssäkra sitt administrativa system för hantering av byggnadsarbetarnas yrkesbevis. BYN hade ett behov att finna en långsiktig partner för att garantera den dagliga driften och de framtida utmaningarna när det gäller sin administrativa IT-lösning.  Som långsiktig partner till BYN så bidrar vi med processanalys av verksamhetens processer, teknisk support av befintlig programvara och utveckling av nästa version av programvaran som har krav på sig att stödja ett helt nytt regelverk.

BYNs system innehåller även en stor del integrationer med externa system som till exempel utfärdande av ID06 legitimation. ID06 är ett sätt för branschen att ha obligatorisk identitets och närvaroredovisning på byggarbetsplatsen. Genom föranmälan, obligatorisk legitimationsplikt och närvaroredovisning försvåras för obehöriga att vistas på byggarbetsplatsen.